Headlines
A+ A A-

Σπουδαίες αλλαγές στο σκακιστικό τμήμα του Ηράκλειο!

Το σκακιστικό τμήμα του «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α. ολοκληρώνοντας μια επιτυχημένη χρονιά προχωρά σε μεγάλες αλλαγές μέσα στο καλοκαίρι, έτοιμο να υποδεχθεί τη νέα χρονιά στις 11 Σεπτεμβρίου.
Το «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α. καλωσορίζει στο προπονητικό του επιτελείο δύο σπουδαίους προπονητές: τον FIDE Instructor Σταύρο Λυράκη και τον πολλά υποσχόμενο Κώστα Αναγνωστόπουλο, οι οποίοι αμφότεροι ολοκλήρωσαν τη συνεργασία τους με το σκακιστικό τμήμα του ΟΦΗ τη χρονιά που τελείωσε.
Ο Σταύρος Λυράκης, γεννημένος το 1983, θεωρείται πλέον από τους καλύτερους προπονητές της νέας γενιάς με πλούσια προπονητική εμπειρία και σπουδαία παρακαταθήκη από το 11ετές του προπονητικό παρελθόν. Έχει δουλέψει με όλες τις βαθμίδες εκμάθησης του σκακιού, από νήπια έως ενήλικες.

Ο τεχνικός διευθυντής του τμήματος, Κώστας Κλώκας, αναφέρει ότι: «Θαυμάζαμε χρόνια τη δουλειά του Σταύρου και είμαστε χαρούμενοι που τον εντάξαμε στο δυναμικό μας. Θέλουμε να γίνει το «μάτι» της ακαδημίας και να φέρει στην ακαδημία μας επιτυχίες με μεθοδικότητα και υπομονή. Κυρίαρχα όμως, μας ενδιαφέρει να εμφυσήσει στα παιδιά τη μεγάλη του αγάπη για το σκάκι».  

Ο Κώστας Αναγνωστόπουλος, που αποτελεί τη δεύτερη ηχηρή μεταγραφή του συλλόγου, γεννημένος το 1995, σπουδάζει στο Ηράκλειο και σε μόλις 2 χρόνια προπονητικής έδωσε εξαιρετικά δείγματα γραφής. Ταυτόχρονα, αποτελεί έναν από τους πιο εξελίξιμους Έλληνες παίκτες και η συμμετοχή του στην πρώτη ομάδα του «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» θα είναι σίγουρα πολύτιμη.
Και γι' αυτόν ο  τεχνικός διευθυντής του τμήματος, σχολίασε:  «Ο Κώστας έχει εντυπωσιάσει με τον ερχομό του την σκακιστική κοινότητα του Ηρακλείου με το ήθος, την επιμέλειά και τα αποτελέσματά του τόσο ως προπονητής όσο και σαν παίκτης. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ήρθε στην οικογένεια του ΗΡΑΚΛΕΙΟ» και θέλουμε να τον βοηθήσουμε να πετύχει όλους του τους στόχους».

Οι Σταύρος Λυράκης και Κώστας Αναγνωστόπουλος θα πλαισιώσουν προπονητικά τους Μαίρη Βασιλακάκη, Μάριο Αγγελέτο, Μαρία Παπανδρέου, Παναγιώτη Ελευθεράκη και Νίκο Παπανδρέου.

Πληροφορίες-Εγγραφές
Τα τμήματα όλων των ηλικιών και επιπέδων θα ξεκινήσουν από τις 11 Σεπτεμβρίου με καθημερινές ζώνες από Δευτέρα έως Πέμπτη και συγκεκριμένα: Νήπια από 4 ετών
(16.00-17.00), Αρχάριοι (17.00-18.00), Προχωρημένοι (18.00-19.30), Προχωρημένοι ΙΙ (19.30-21.00). Τις Παρασκευές θα γίνονται στις ίδιες ζώνες αγώνες φιλικοί ή αξιολογημένοι.  Το Σάββατο θα γίνουν 2 ή και 3 ακόμα τμήματα για αρχάριους για μία φορά την εβδομάδα μόνο. Οι ζώνες θα βοηθήσουν τα παιδιά να αποφασίσουν πόσες μέρες την εβδομάδα θέλουν να ασχοληθούν (από μία έως πέντε) ενώ ταυτόχρονα το πρόγραμμα τους δίνει τη δυνατότητα να φροντίσουν από τώρα τις υπόλοιπες δραστηριότητές τους, μεταξύ των οποίων φυσικά συχνά είναι ένα δεύτερο άθλημα στον όμιλο!

Για περισσότερες πληροφορίες 6944280782 (Μαίρη Βασιλακάκη) και 6937880733 (Κώστας Κλώκας).

Οι στόχοι

Στόχος του τμήματος για φέτος το Σεπτέμβρη είναι να περάσουν από το σύλλογο πάρα πολλά παιδιά, για να γνωριστούν με το κορυφαίο πνευματικό άθλημα και τις ευεργετικές του ιδιότητες. Το Ηράκλειο άλλωστε, μπορεί να μην έχει την ανάπτυξη της Καβάλας και των Χανίων, αλλά είναι πιθανότατα η πλέον αναπτυσσόμενη σκακιστική πόλη της Ελλάδας, ενώ το «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» ΟΑΑ είναι η ομάδα με τους περισσότερους πανελλήνιους διασυλλογικούς τίτλους.

επιστροφή στην κορυφή