Headlines
A+ A A-

Μακράκης: «Μόνο οφέλη, εμπειρίες και γνώση μας άφησε η φετινή σεζόν»

Μέχρι τα ημιτελικά του πρωταθλήματος Ανδρών Κρήτης ήταν η φετινή πορεία της ομάδα μας. Το Ηράκλειο ως… Βενιαμίν του πρωταθλήματος παρουσίασε ένα ανταγωνιστικό σύνολο και παρά την απειρία των παικτών του κατάφερε και πραγματοποίησε μια εξαιρετική πορεία. Ο τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Μακράκης, λίγες μέρες μετά το πέσιμο της… αυλαία στο θεσμό θέλησε να κάνει τον απολογισμό του και έτσι να βάλει τις… βάσεις για την ερχόμενη αγωνιστική σεζόν. Εκτός των άλλων δήλωσε υπερήφανος για την προσπάθεια των παικτών του, η οποία περιμένει μεγαλύτερη στήριξη και κίνητρα στο νέο πρωτάθλημα. Εκθείασε την προσπάθεια των Εφήβων και των Παίδων που φέτος στήριξαν έμπρακτα το Ανδρικό δυναμικό, ενώ θέλησε να συγχαρεί και την πρωταθλήτρια Κρήτης, Αναγέννηση και τον προπονητής της Μύρων Παπαδάκη, ο οποίος έχει υπάρξει αθλητής του και παίκτης του ομίλου μας κατά το παρελθόν. 

 

Συγκεκριμένα ο τεχνικός της ομάδας Ανδρών ανέφερε: 

«Ήρθε η ώρα του απολογισμού, της αξιολόγησης και των συμπερασμάτων. Για να μπορεί να χαραχτεί η πορεία της νέας σεζόν πρέπει να αξιολογηθούν τα συμπεράσματα, να δούμε αν εκπληρώσαμε τους στόχους που είχαν τεθεί τη σεζόν 2021-2022, για να υπάρξει και συνέχεια. 

Ο φετινός στόχος της Ανδρικής ομάδας ήταν να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα, έχοντας στο πλάνο της την ανάδειξης νεαρών παικτών. Παλέψαμε μέχρι το τέλος να βρεθούμε στον τελικό, αλλά δεν τα καταφέραμε. Είμαστε όμως υπερήφανοι και εμείς οι προπονητές αλλά και όλοι στον όμιλο γι’ αυτό το… ταξίδι που περάσαμε φέτος με τα παιδιά. Μόνο οφέλη, εμπειρίες και γνώση μας άφησε. Είμαστε υπερήφανοι για τον τρόπο που αγωνιστήκαμε. 

Με την Ανδρική ομάδα αγωνίστηκαν φέτος 8 Άνδρες, 6 Έφηβοι και 7 Παίδες, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιά. Το πλάνο με την παρουσία τόσων παιδοέφηβων στους αγώνες, μας δικαίωσε για άλλη μια χρονιά και επιβεβαίωσε ότι η ανάδειξη παικτών περνάει εκτός των άλλων (βελτίωση στη ατομική τεχνική την και αθλητικότητα), μέσα από την παρουσία παιδιών σε πολλούς και δύσκολους αγώνες».

 

Στη συνέχεια είπε:

«Να δώσω συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες για την παρουσία και την προσπάθεια τους στο φετινό πρωτάθλημα. Ήταν ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με μεγάλη διάρκεια το φετινό. Ένα πρωτάθλημα με covid-19, με τραυματισμούς, με πολλές απουσίες παικτών από αγώνες. 

Συγχαρητήρια στην πρωταθλήτρια ομάδα Ανδρών, την Αναγέννηση και τον κόουτς Μύρων Παπαδάκη για την δουλεία και την επιμονή του. Τους εύχομαι τα καλύτερα. Και μόνο ότι καταφέραμε να κερδίσουμε δυο φορές τους πρωταθλητές στη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν, δίνει αξία στη μεγάλη φετινή μας προσπάθεια».

    

Για τους παιδοέφηβους που στήριξαν την Ανδρική ομάδα εξήγησε:

«Να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά των Εφήβων και των Παίδων όχι τόσο για την κατάκτηση των πρωταθλημάτων Κρήτης στην κατηγορία τους, αλλά για την σπουδαία δουλειά που έκαναν στην προπόνηση. Ξεκινώντας από το τελείωμα της καραντίνας, 11 Μαΐου του 21 και τελειώνοντας με την παρουσία τους στα πανελλήνια πρωταθλήματα Εφήβων και Παιδων το 2022. Εκεί συνάντησαν μεγάλες ομάδες και συναγωνίστηκαν με εξαιρετικούς παίκτες Και σίγουρα οι παρουσίες των παιδιών αυτών εκτός από την εμπειρία που προσφέρουν οι δύσκολοι αγώνες, προσφέρει και prestige για το σύλλογο.

Μην ξεχνάμε ότι από το Ηράκλειο ΟΑΑ φέτος κλήθηκαν για προπονήσεις στο κλιμάκιο της Εθνικής Παίδων ο Γιώργος Κουγιουμουτζής και στην προετοιμασία  της Εθνική Παμπαιδων ο Μάνος Μουτάφης. Η μεγάλη και απότομη αγωνιστική εξέλιξη τους μας ευχαριστεί όλους. Τους ευχόμαστε να μην υπάρχει… ταβάνι στα όνειρα τους. Πιστεύουμε ότι στο μέλλον θα γίνουν και άλλες κλήσεις σε παιδιά μας στις εθνικές ομάδες. 

Η αλήθεια είναι πως στο Ηράκλειο ΟΑΑ υπάρχει μια… μαγιά αρκετών παιδιών με ταλέντο,  που μπορούν ν’ αποτελέσουν το μέλλον της ομάδας μας αλλά και του Κρητικού μπάσκετ. Αρκεί να δουλέψουν σκληρά, με αφοσίωση και στόχο. 

Εμείς είμαστε εδώ να τους βοηθήσουμε αγωνιστικά».

 

Για τη νέα σεζόν ανέφερε:

«Η αγωνιστική φιλοσοφία που ακολουθούμε τα τελευταία χρόνια με το δύσκολο αγωνιστικό πλάνο της Ανδρικής ομάδας χρειάζεται περισσότερη στήριξη και από το Δ.Σ., αλλά και από ανθρώπινο δυναμικό που  θέλει να έρθει για  να βοηθήσει στην καθημερινή λειτουργεία της ομάδας. 

Θα κατατεθούν  προτάσεις για την νέα σεζόν, και περιμένουμε να συζητηθούν από την επιτροπή και το Δ.Σ. του ομίλου. Πιστεύουμε στο καλό οικογενειακό κλήμα και στην συνέχιση και ποιοτική εξέλιξη του προγράμματος μας».

 

Τέλος είπε:

«Να ευχαριστήσω για την συνεργασία και για τη σπουδαία δουλειά που έκαναν τη φετινή σεζόν όλους τους προπονητές.
Αλέξη, Νίκο, Μιχάλη, Δημήτρη, Αντώνη, Αλίνα και Μάρκο είμαι υπερήφανος που συνεργάστηκα μαζί σας. 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω και συνεισφέρουν στη λειτουργεία και την οργάνωση όλων των τμημάτων, καθώς όπως και στο γραφείο καλαθοσφαίρισης του ομίλου, στον κ. Μανώλη και στην Φαίδρα και στο τμήμα επικοινωνίας, στην Ειρήνη. Επίσης ευχαριστώ και την επιτροπή καλαθοσφαίριση και το Δ.Σ. για την φετινή σεζόν. 

 

Υ.Γ. Μάνο μη μασάς 
Υ.Γ2. let’s go μάγκες για το τελευταίο ταξίδι της σεζόν». 

 

 

 

back to top