Headlines
A+ A A-

Άριστος οικοδεσπότης και πρωταγωνιστής

Στις εγκαταστάσεις του «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α. διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 1ο Εθνικό Πρωτάθλημα Τένις 2018 για αγόρια- κορίτσια ηλικίας 12,14 και 16 ετών που ανέθεσε η ΕΦΟΑ στη Ζ ‘Ένωση. Το τουρνουά διήρκησε συνολικά έξι μέρες από τις 2-7 Φεβρουαρίου 2018 και σημείωσε μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία.

Το ΗΡΑΚΛΕΙΟ κατάφερε και διοργάνωσε ένα πολύ  απαιτητικό -λόγω του μεγάλου αριθμού των συμμετεχόντων (206 αθλητές συνολικά)-τουρνουά. Συνολικά διεξήχθησαν πάνω από 280 αγώνες σε 6 κατηγορίες μονών και διπλών. Στην προσπάθεια του αυτή το ΗΡΑΚΛΕΙΟ είχε την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και του ΔΟΠΑΦΜΑΗ.

Οι συμμετέχοντες αθλητές, γονείς και προπονητές δεν σταμάτησαν να δίνουν τα εύσημα τόσο για την οργάνωση όσο και για τις δυνατότητες που έχει ο Όμιλος (λόγω θέσης στο κέντρο της πόλης, αλλά και λόγω της εξαιρετικής γνώσης και εμπειρίας του προσωπικού που αναλαμβάνει τον προγραμματισμό), να διοργανώνει πάντα με τον καλύτερο τρόπο τα τουρνουά που αναλαμβάνει.

Η σύγκριση με άλλες πόλεις και άλλες διοργανώσεις είναι συντριπτική και η πρωτοπορία του Ηρακλείου επιβεβαιώνεται τόσο από την μεγάλη συμμετοχή όσο και από την προτίμηση της Ομοσπονδίας να αναθέτει πολύ συχνά διοργανώσεις τόσο Εθνικού όσο και Ευρωπαϊκού επιπέδου.

Οι αθλητές και αθλήτριες του «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α. ξεχώρισαν σε αυτό το τουρνουά, αφού σε σχεδόν όλες τις κατηγορίες κατέλαβαν σημαντικές θέσεις τόσο σε ημιτελικούς, όσο και σε τελικούς.

Ο Βασίλης Βολτυράκη στα αγόρια 16 ετών, πήρε την πρώτη θέση σε μονά και την τρίτη στα διπλά με συμπαίκτη τον Δελάκη Δημήτρη.

Η Ελένη Κωστάκη στα κορίτσια 16 ετών, πήρε την δεύτερη θέση σε μονά.

Ο Μανδαλενάκης Αναστάσης στα αγόρια 14 ετών, πήρε την τρίτη θέση στα μονά.

Ο Βαγγέλης Μπόγρης με συμπαίκτη τον Σταμούλο Γιάννη, πήραν την πρώτη θέση στα διπλά στα αγόρια 16 ετών.

Οι Νικολιδάκης Γιάννης και Καρακώστας Σπύρος κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στα διπλά στην κατηγορία αγόρια 12 ετών.

Οι Ζαχαράκη Μαρία και Λαμπράκη Εβελίνα, πήραν την τρίτη θέση στα διπλά στα κορίτσια 12 ετών.

Ο Βασίλης Βολτυράκης και ο Δημήτρης Δελάκης, πήραν την τρίτη θέση στα διπλά στα αγόρια 16 ετών.

 

Στα αγόρια 16 εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο Βολτυράκης Βασίλη που κατέκτησε την πρώτη θέση. Στο τελικό επικράτησε του πολύ καλού Σταμούλου Φώτη (Ηλιούπολη), με 61 75. Νωρίτερα, στον πρώτο γύρο κέρδισε εύκολα τον Ματσαμάκη των Χανιών με 60 60, στους 16 με αντίπαλο το Δελάκη επικράτησε με 60 62. Στην οκτάδα με τον Ταμιωλάκη κέρδισε 46 64 76(7).  Στον ημιτελικό ο αντίπαλος του, ο Ζαχιώτης από το Περιστέρι, εγκατέλειψε ύστερα από τραυματισμό και ενώ προηγούνταν με 62 ο Βολτυράκης.  Ο Μπόγρης Βαγγέλης, έφτασε στους 8 καλύτερους. Στα προημιτελικά έχασε από το Ζαχιώτη με 16 64 76(1) κάνοντας έναν πολύ ωραίο αγώνα. Στον πρώτο γύρο κέρδισε τον Μπένο από τον Μ. Αλέξανδρο και στην συνέχεια τον Κασσή από το Χαϊδάρι με 61 61. Ο Δελάκης Δημήτρης έκανε μια νίκη στον πρώτο γύρο επι του Γιανναδάκη από τη Βάρη 60 62 και στη συνέχεια έχασε από τον Βολτυράκη. Τέλος ο Γκαγκαουδάκης Στέλιος έχασε στον πρώτο γύρο από τον Κασσή με 62 61.

Στα διπλά νικητής της κατηγορίας ήταν ο Μπόγρης με συμπαίκτη τον Σταμούλο Γιάννη (Ηλιούπολη) που πήραν την πρώτη θέση στα διπλά. Στο τελικό επικράτησαν των Αντωνιάδη/ Σταμούλου Φ (Γλυφάδα/Ηλιούπολη) με 61 62. Στο ημιτελικό έπαιξαν με τους Βολτυράκη/ Δελάκη (ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ο.Α.Α.) και σ’ ένα πολύ δυνατό παιχνίδι κατάφεραν να προκριθούν στο τελικό με 62 46 10-3. Το άλλο ζευγάρι οι Βολτυράκης/ Δελάκη κέρδισαν τους Τσαγλίωτη/ Καραχάλιο με 60 63 και έφτασαν στα ημιτελικά.

Η Κωστάκη Ελένη, κατάκτησε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία 16 ετών. Στον τελικό με την Γρίβα Βασιλεία από τον Αιολο Ιλίου, έχασε 64 61, παίοζοντας πολύ καλό τένις. Αρχικά επικράτησε της Μαρκάκη από τα Χανιά με 63 75, στην οκτάδα κέρδισε την Βέργου από την Ηλιούπολη με 60 61 και στα ημιτελικά το Νο4 Τζαμπατζίδη με 64 63, εξασφαλίζοντας και το εισιτήριο του τελικού.

Η Ζαφειροπούλου Κατερίνα από την άλλη, κέρδισε στον πρώτο γύρο την Στελλιάτου από τον ΟΑ 3Β με 60 61, άλλα έχασε από την Γρίβα στην 16αδα με 63 76(3)

Στα διπλά Κωστάκη/ Ζαφειροπούλου δεν κατάφεραν να κάνουν κάποια νίκη.

Στα αγόρια 14 ετών ο μοναδικός εκπρόσωπος Μανδαλένακης Αναστάσης κατέκτησε την τρίτη θέση. Στο πρώτο αγώνα κέρδισε τον Χαλακατεβάκη του Ο.Α. Χανιών με 64 60. Στους 16 ο Αναστάσης πήρε εύκολα το πρώτο σετ με 60, όμως στο δεύτερο ο έμπειρος Κασαπάκης Νο2 του ταμπλό, αποφάσισε να διεκδικήσει δυναμικά το σετ, όμως ο Αναστάσης έδειξε πόσο ήθελε αυτή τη νίκη, επικρατώντας τελικά με 60 76(7). Στους 8 ο Μανδαλενάκης με αντίπαλο, τον Τσεκούρα από Πεύκη, Νο8, κι ενώ ήταν μπροστά 34 στο σετ, ο Τσεκούρας τραυματίστηκε και εγκατέλειψε. Στους τέσσερις με αντίπαλο τον Βασιλάκη από τη Φιλοθέη, έχασε 75 60, κατακτώντας την τρίτη θέση. Ο Μανδαλενάκης στα διπλά με συμπαίκτη τον Κοκκινάκη, κέρδισαν τους Χαμηλάκη/ Αλεξανδρίδη με 63 75 και μπήκαν στους 8.

Στην κατηγορία κορίτσια 14 ετών, είχαμε συμμετοχή τριών κοριτσιών. Η Χρυσή Νταμπακάκη, κέρδισε στον πρώτο γύρο του ταμπλό την Βογιατζάκη του Ο.Α. Σούδας με 62 61 και μπήκε στις 16, όπου έχασε από το Νο4 του ταμπλό Μοσχοβάκη της Βουλιαγμένη με  62 64. Η Μάριαν Γαρεφαλάκη κέρδισε κι αυτή στον πρώτο γύρο την Ξηρουχάκη από το ΑΝΟ Γλυφάδας με 36 63 61, όμως στον γύρο τον 16 έχασε από την Μαρινάκη του Ο.Α. Σούδας 61 60. Η Αθηνά Μπόγρη, δεν τα κατάφερε με τη  Μπεσμπαλτά από την Φιλοθέη και έχασε στον πρώτο γύρο 60 60. Η Νταμπακάκη με συμπαίκτρια την Μαρινάκη έφτασαν στις 8 κερδίζοντας τις αδερφές Τζαφέστα με 62 64. Η Μπόγρη με την Κουνέλη, κέρδισαν κι αυτές τις Κηλίφη Μαθιοπούλου με 62 62 και μπήκαν στις 8, ενώ η Γαρεφαλάκη με την Πρινιανάκη έχασαν στον πρώτο γύρο.

Στα αγόρια 12 ετών οι: Τζωρμπατζάκης Βασίλης και Κωστάκης Μάνος κατάφεραν να μπουν στο ταμπλό, αφού προηγουμένως πέρασαν δυο γύρους στα προκριματικά. Ο Τζωρμπατζάκης έχασε στο πρώτο γύρο του ταμπλό από τον Τζοτζολάκη του Ο.Α. Σούδας με 16 64 75. Ο Κωστάκης έχασε στο πρώτο γύρο από τον Δημητρίου του ΑΟΑ Παπάγου με 61 60. Ο Αλέξανδρος Καλατζής έχασε από τον Γκλάβα της Πεύκης 60 62, ενώ ο Νικολιδάκης Γιάννης, έχασε από τον Καλλιντέρη (Νο4) από τον ΑΟΑ Παπάγου με 16 63 63. Ο Καρακώστας Σπύρος κέρδισε στον πρώτο γύρο τον Γιαννακόπουλο από το Ντερή 60 60 και μπήκε στους 16, όπου έχασε από τον Ζερβό 36 63 64. Επίσης στον πρώτο γύρο κέρδισε και ο Βελεντάκης τον Μαγουλιανό του Λατώ Αγ. Νικολάου με 60 61 και μπήκε στους 16, που ηττήθηκε από τον Δημητρίου 63 63. Ο Ζερβάκης δεν κατάφερε να προκριθεί στους 16 και έχασε από τον Μαυρομάτη του Μ. Αλέξανδρου με 61 60.

Στα διπλά της ίδιας κατηγορίας οι Νικολιδάκης/ Καρακώστας κατέκτησαν την δεύτερη θέση στα διπλά. Στους 16 κέρδισαν τους Παπαδόπουλο/ Δημητρίου με 63 57 10-4, στην οκτάδα επικράτησαν των Μαυρομάτη/ Κατημερτζόγλου με 61 61. Στα ημιτελικά έπαιξαν εναντίον των Θεοχάρη/ Δημητρίου και τους κέρδισαν 62 61. Στο τελικό έχασαν από τους Μαστρογαμβράκη/ Ζερβό με 60 75, κατακτώντας την δεύτερη θέση. Οι Καλατζής/ Κωστάκης πραγματοποίησαν μια νίκη και μπήκαν στους 16. Συμμετείχαν επίσης οι Τζωρμπατζάκης/ Βελεντάκης και Ζερβάκης/ Αμανάκης, χωρίς ωστόσο να σημειώσουν κάποια νίκη.

 

Στα κορίτσια 12 ετών η Δερμιτζάκη Εβελίνα και η Λαμπράκη Εβελίνα μπήκαν στην οκτάδα. Η Λαμπράκη στο πρώτο γύρο κέρδισε το Νο8 Λίορδου από το Κερατσίνι με 64 60. Στις 16 επικράτησε της Δεληγιάννη από τη Ρόδο με 75 06 76(7) και μπήκε στις 8 καλύτερες. Η Παρασκευαϊδη Μιχαέλα συμμετείχε για πρώτη φορά σε Ε2 και μπήκε στις 16 καλύτερες κερδίζοντας την Κασαπάκη της Σούδας  με 61 60. Η Ζαχαράκη Αλεξάνδρα και η Λαγουδάκη Γωγώ, έχασαν στο πρώτο γύρο από τη Δεληγιάννη με 61 64 η πρώτη και από την Χατζηθωμά (Νο7) η δεύτερη με 60 64.

Στα διπλά το ζευγάρι Ζαχαράκη Λαμπράκη, κατέκτησε την τρίτη θέση, χάνοντας στο ημιτελικό από τις Μιχαηλίδη/ Ρουσσοπούλου με 63 63. Ωστόσο κατάφεραν να κάνουν πολύ καλούς αγώνες, κερδίζοντας στον πρώτο γύρο τις Ηλιακη/ Κωστομανωλάκη (Ρέθυμνο/ Φιλία) 62 64, και στην οκτάδα τις Τζαφέστα/ Λίορδου (Ηλιούπολη/ Κερατσίνι) με 64 57 10-7 για να φτάσουν στα ημιτελικά, οπου και κατέλαβαν την τρίτη θέση. Στα διπλά συμμετείχαν και οι Δερμιτζάκη με συμπάικτρια την Βογιατζάκη από τη Σούδα καθώς και οι Λαγουδάκη/Παρασκευαϊδη που όμως δεν κατάφεραν να προκριθούν σε επόμενο γύρο.

 

 

 

 

Αναλυτικά οι νικητές σε όλες τις κατηγορίες:

Αγόρια 12 ετών: 1ος Μαστρογαμβράκης Σταύρος (ΦΙΛΟΘΕΗΣ), 2ος Μαυρομάτης Οδυσσέας (ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ), 3ος Γκλαβάς Χρήστος (ΠΕΥΚΗ), Ζερβός Στέλιος (ΟΑ ΧΑΝΙΩΝ).

Αγόρια 14 ετών: 1ος Βασιλάκης Ευγένιος (ΦΙΛΟΘΕΗ), 2ος Πηλιτσίδης Γιώργος (ΟΑ 3Β), 3ος  Μανδαλενάκης Αναστάσης (ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ο.Α.Α.), 3ος Σφυράκης Νίκος (ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ).

Αγόρια 16 ετών:1ος Βασίλης Βολτυράκης (ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ο.Α.Α.), 2ος Φώτης Σταμούλος (Α.Ο.Α. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ) , 3ος Γιάννης Σταμούλος (Α.Ο.Α. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ), 3ος Ζαχιώτης Φώτης (ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΠΑΛΑΣΚΑΣ)

Κορίτσια 12 ετών: 1η Κατσάλη Σωτηρία (ΠΟΣ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ), 2ος Τσιρωνη Μαρία (ΟΑ 3Β), 3η Σιδέρη Γεωργία (ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ), 3η Μιχαηλίδη Παγώνα (ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ)

Κορίτσια 14 ετών: 1η Παπαδοπούλου Βικτώρια (ΡΟΔΙΑΚΟΣ), 2η Κασσή Ναταλία (ΑΟΑ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ), 3η Μοσχοβάκη Βασιλική (ΑΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ), 3η Μαστροδήμα Δέσποινα (ΚΟΛΕΓΙΟ ΝΤΕΡΗ).

Κορίτσια 16 ετών: 1η Γρίβα Βασιλεία (ΑΙΟΛΟΣ ΙΛΙΟΥ), 2η Κωστάκη Ελένη (ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ο.Α.Α.), 3η Κατράλη Άννα (ΟΑ 3Β), 3η Τζαμπατζίδη Φρειδερίκη (ΚΟΛΕΓΙΟ ΝΤΕΡΗ).

Αγόρια Διπλά 12 ετών: 1οι Μαστρογαμβράκης/ Ζερβός(ΦΙΛΟΘΕΗ/ΧΑΝΙΑ), 2οι Νικολιδάκης/ Καρακώστας (ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ο.Α.Α.) 3οι Αρίδας/ Τσάντο (ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ), 3οι Δημητρίου/ Θεοχάρης (ΟΑ 3Β/ΓΛΥΦΑΔΑ)

Αγόρια Διπλά 14 ετών:  1οι Χαιδεμένος/ Σταύρου (ΠΕΥΚΗ/ΦΙΛΟΘΕΗ), 2οι Μεταξόπουλος/ Βασιλάκης (ΡΑΦΗΝΑ/ΦΙΛΟΘΕΗ), 3οι Κοκκινάκης/ Μανδαλενάκης (ΟΑ ΣΟΥΔΑΣ/ ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ο.Α.Α. ) 3οι Λυμπέρης/ Τσεκούρας (ΠΕΥΚΗ).

Αγόρια Διπλά 16 ετών: 1οι Μπόγρης/ Σταμούλος Γ. (ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ο.Α.Α/ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ), 2οι Αντωνιάδης/ Σταμούλος Φ (ΓΛΥΦΑΔΑ/ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ)3οι Βολτυράκης/ Δελάκης (ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ο.Α.Α.) 3οι Κονταράκης/ Ματσαμάκης (ΟΑ ΧΑΝΙΩΝ).

Κορίτσια Διπλά 12 ετών: 1ες Τσιρώνη/ Κατράλη (ΟΑ3Β/ΠΟΣ.ΘΕΣΣΑΛΙΝΙΚΗΣ), 2ες Μιχαήλίδη/ Ρουσσοπούλου (ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ/ΠΑΠΑΓΟΥ), 3ες Ζαχαράκη/Λαμπράκη (ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ο.Α.Α.), Σιδέρη/ Δεληγιάννη (ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ/ΡΟΔΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ).

Κορίτσια Διπλά 14 ετών: 1ες Κασσή/ Μοσχοβάκη(ΧΑΙΔΑΡΙ/ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ), 2ες Πετροπούλου/ Συλιντζίρη (ΑΤΤΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ/ ΚΟΛΕΓΙΟ ΝΤΕΡΗ), 3ες Μαστροδήμα/ Λάσπα (ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΝΤΕΡΗ), 3ες Κεφάλα/ Μπεσμπαλτά (ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ/ ΦΙΛΟΘΕΗ).

Κορίτσια Διπλά 16 ετών: 1ες Μακαντάση/ Γρίβα (ΠΕΥΚΗ/ΑΙΟΛΟΣ), 2ες Θεοχάρη/ Ζέρβα (ΓΛΥΦΑΔΑ/ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ), 3ες Κώτσιου/Διακουμάκου (ΦΙΛΟΘΕΗ/ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ)  και Βαρβεράκη/ Τίτη (ΟΑ ΧΑΝΙΩΝ).

 

Το Δ.Σ. του Ομίλου ευχαριστεί, τους γονείς, συνοδούς των παιδιών που έλαβαν μέρος, καθώς και  τον επιδιαιτητή των αγώνων που ανταπεξήλθε με απόλυτη επιτυχία στο πολύ δύσκολο έργο που του είχε ανατεθεί,  κ. Σταυρο Νικηφοράκη.

Επιπλέον, ευχαριστεί τον βοηθό επιδιαιτητή κ. Καρατάσο Κώστα και τους προπονητές του Ομίλου για τη σημαντική τους συμβολή στην έκβαση των αγώνων.

Τέλος, θερμές ευχαριστίες στον Δήμο Ηρακλείου, στον ΔΟΠΑΦΜΗ, στην Ζ΄ Ένωση Φιλάθλων Σωματείων Αντισφαίρισης Κρήτης και κυρίως την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης για την ανάθεση των αγώνων.

Τέλος τους χορηγούς της διοργάνωσης για την απαραίτητη στήριξη και την πολύτιμη βοήθεια  που μας προσέφεραν.

Χορηγοί διοργάνωσης:

Χορηγοί: Κρητικά αναψυκτικά ΦΗΜΗ, Διαγνωστικό- Θεραπευτικό Κέντρο ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΝ ΚΡΗΤΗΣ, ΜΥ ΗΟΜΕ, SUPERMARKETΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ, ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ MARIN, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ GALAXY, ΠΑΤΡΙΣ, CRETALIVE, PRINCE, TRETORN, KISS FM, ALPHA NEWS, MUSIC CLUB.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η μισή Ελλάδα για τένις στο "ΗΡΑΚΛΕΙΟ" Rolland Garros Event 2018 »
επιστροφή στην κορυφή