Headlines
A+ A A-

Το τένις της Ευρώπης αγαπά το «ΗΡΑΚΛΕΙΟ»

Έλληνας στα αγόρια και Ιταλίδα στα κορίτσια οι νικητές

Η συνάντηση των 14χρoνων τενιστών και τενιστριών της Ευρώπης είναι μια διοργάνωση που έχει ανατεθεί από την TEΝNISEUROPEκαι την ΕΦΟΑ στο «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» μόνιμα κάθε Μάρτιο και αποδεικνύει την τεράστια σημασία που έχει ο Ιστορικός Όμιλος τόσο για την Ελληνική Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως όσο και την Ευρωπαϊκή τενιστική κοινότητα. Σε ένα χώρο που αποτελεί διαφήμιση για το Ηράκλειο και την Κρήτη και που προσθέτει ένα ισχυρό πλεονέκτημα στην προσπάθειά να αποτελέσει η πόλη προορισμό για 12 μήνες το χρόνο για τον ευρωπαϊκό Αθλητισμό και Πολιτισμό.

Με τις καλύτερες εντυπώσεις για μια ακόμη χρονιά αναχώρησαν από το Ηράκλειο οι αθλητές και οι συνοδοί τους, που μετείχαν σε μια ευρωπαϊκή γιορτή τένις με μεγάλες αναμετρήσεις ενώ οι αθλητές της Κρήτης βίωσαν στον τόπο τους την χαρά να μετέχουν σε ένα Διεθνές βαθμολογούμενο τουρνουά.

Το «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» φέρνει πάντα γούρι στους Έλληνες αθλητές, αυτή τη φορά στον VladimirHolban(Ελλάδα), που ήταν ο πρωταθλητής σε δυο κατηγορίες στα μονά  και στα διπλά (με συμπαίκτη τον Ευγένιο Βασιλάκη) και κατέκτησε το «IRAKLIO» JUNIORTOURNAMENT 2019.

Παρόλο που ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος τις περισσότερες ημέρες που διήρκησε το τουρνουά, το ΗΡΑΚΛΕΙΟ κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία ένα υψηλών απαιτήσεων τουρνουά και να εισπράξει τα εύσημα Ελλήνων και ξένων παικτών.

Το «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α. φιλοξένησε από 23-31/3/2019,  130 αθλητές- αθλήτριες από 25 χώρες της Ευρώπης, μεταξύ άλλων (Ελλάδα, Κύπρο, Αγγλία, Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ρωσία, Πολωνία, Ουκρανία, Λιθουανία, Λετονία, Σλοβενία, Σλοβακιά, Τσεχία, Τουρκία, Ισραήλ, Αμερική, Ελ Σαλβαδόρ, Αυστραλία). Στην διοργάνωση συμμετείχαν πολλοί Έλληνες αθλητές- τριες που πραγματοποίησαν πολύ καλές εμφανίσεις, προσθέτοντας βαθμούς στην Ευρωπαϊκή κατάταξη.

Το Σάββατο 23 Μαρτίου ξεκίνησαν οι αγώνες των προκριματικών, οι οποίοι ολοκληρώθηκαν την επόμενη μέρα. Την Κυριακή 24 Μαρτίου στις 19:00 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης παρουσία πλήθους κόσμου. Την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ενώ τον Δήμο Ηρακλείου- ΔΟΠΑΦΜΑΗ, εκπροσώπησε ο κ. Βουρεξάκης.                                        

Οι κ.κ. Κουκιαδάκης και Βουρεξάκης, καλωσόρισαν τους αθλητές, προπονητές και γονείς και ευχήθηκαν σε όλους καλή επιτυχία στους αγώνες και καλή διαμονή στην πόλη μας. Από τον Όμιλο ο πρόεδρος κ. Δελάκης καλωσόρισε κι εκείνος με τη σειρά του τους αθλητές, ενώ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ιστορικότητα του χώρου με αφορμή την επέτειο την Ελληνική Επανάστασης. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Εκπρόσωπος της Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τένις, Αντιπρόεδρος και έφορος τένις κ. Μπόγρης.

Τη σκυτάλη πήρε η ομάδα κρουστών BatalaCreta, δημιουργώντας μια δυνατή οπτικοακουστική εμπειρία που ξεσήκωσε τους παρευρισκόμενους. Στη συνέχεια ακολούθησε η παρέλαση των ομάδων με τις σημαίες των χωρών τους, ενώ στο τέλος ομάδα νεαρών χορευτών από τον λαογραφικό Όμιλο Λάζαρος και Μανώλης Χνάρης καλωσόρισε τους επισκέπτες με παραδοσιακούς κρητικούς χορούς.

Από το ΗΡΑΚΛΕΙΟ συμμετείχαν οι  Γιάννης Βελεντάκης, Αντώνης Ζερβάκης, Αλέξανδρος Καλατζής, Σπύρος Καρακώστας, Δημητρης Μπουνάκης, Γιάννης Νικολιδάκης, Βασίλης Τζωρμπατζάκης, Εβελίνα Δερμιτζάκη, Αλεξάνδρα Ζαχαράκη, Γωγώ Λαγουδάκη, Εβελίνα Λαμπράκη, Μιχαέλα Παρασκευαϊδη και Χρυσή Νταμπακάκη.

 

Οι Νικητές του «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α. JUNIORTOURNAMENT:

Κορίτσια U14: Νικήτρια  ViolaTurini (Ιταλία), 2η θέση LiamOved (Ισραήλ)

Αγόρια U14: Νικητής VladimirHolban (Ελλάδα) , 2η θέση LucianoBarbarino (Ιταλία)
Κορίτσια διπλό: Νικήτριες
Oved (Ισραήλ) / Stojanovic(Σερβία), 2η θεση Ceuca (Γερμανία)/ Moerk (Δανία)

Αγόρια διπλό: Νικητές Holban/ Βασιλάκης (Ελλάδα), 2η θέση  Smater/ Wojcicki (Πολωνία)

Το Δ.Σ. ευχαριστεί  την Ελληνική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α.), την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδίας Τένις (TennisEurope), την Περιφέρεια Κρήτης- Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, τον Δήμο Ηρακλείου- ΔΟΠΑΦΜΑΗ για την συνδιοργάνωση.

Τον επιδιαιτητή των αγώνων κ. Καζάνη Γιώργο για την άψογη διαιτησία τον Διευθυντή του τουρνουά κ Δολιανίτη Μανώλη, τους προπονητές του Ομίλου και όλους όσους συντέλεσαν στην άψογη διεξαγωγή ενός ακόμη τουρνουά. Το Λαογραφικό Όμιλο Λάζαρος και Μανόλης Χνάρης με τους χορευτές τους , τους BatalaCreta.και τον Ερυθρό Σταυρό.

Επίσης  τους χορηγούς της διοργάνωσης για την στήριξη τους:

Χορηγοί: ΑΝΕΚ LINES, Κρητικά αναψυκτικά ΦΗΜΗ, Διαγνωστικό-Θεραπευτικό κέντρο ΑΣΚΛΗΠΙΕΟΝ ΚΡΗΤΗΣ, MYHOME & OFFICE, ΚΟΥΜΑΝΤΑΚΗΣ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ MARIN, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ GALAXY, CRETALIVE, ΠΑΤΡΙΣ, SKAIΚΡΗΤΗΣ 92,1

επιστροφή στην κορυφή