Headlines
A+ A A-

Μια ξεχωριστή βραδιά τένις, με την μνήμη της Βιργινίας παρούσα

Την Τετάρτη 24 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στον Όμιλο Αντισφαίρισης και Αθλοπαιδιών «ΗΡΑΚΛΕΙΟ», η τελετή λήξης του 6ου  «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» ΖΑΡΟΣ- ΦΗΜΗ ΤENNIS OPEN 2019, του μεγαλύτερου σε συμμετοχή ανοικτού τουρνουά τένις της Κρήτης, που αυτή τη χρονιά ήταν αφιερωμένο στη μνήμα της Βιργινίας Μανασάκη, της ξεχωριστής μάνας, πολιτικού και φίλης του Ομίλου. Ήταν όμως αφιερωμένο και στη γυναίκα του Αθλητισμού, του Εθελοντισμού και της Αλληλεγγύης.

Συνδιοργανωτής του μεγάλου τουρνουά η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου με τον αντιπεριφερειάρχη Ευριπίδη Κουκιαδάκη, ο Δήμος Ηρακλείου και ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ με τον αντιδήμαρχο Κώστα Βαρδαβά, που στέκονται αρωγοί σε κάθε προσπάθεια του Ηράκλειο για την ανάπτυξή του αθλητισμού και του πολιτισμού στην πόλη.

Οι επί έξι συναπτά έτη συνεργάτες του Ομίλου, το φυσικό μεταλλικό νερό «ΖΑΡΟΣ» και τα Κρητικά αναψυκτικά «ΦΗΜΗ», που η φήμη τους έχει πλέον ξεπεράσει τα στενά όρια της Κρήτης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τους τελικούς και συνεχίστηκε με φαγητό, ελαφρύ ποτό, ζωντανή μουσική από το σχήμα της Βαγγελιώς Φασουλάκη, απονομές, αλλά και μνήμες από τα παλιά.

Το “παρών” έδωσαν αρκετοί τοπικοί παράγοντες, από τους βουλευτές Μάξιμο Σενετάκη  και Νίκο Ηγουμενίδη, τον αντιπεριφεριάρχη Ευριπίδη Κουκιαδάκη, τον εντεταλμένο σύμβουλο αθλητισμού κ. Συριγωνάκη,  μέχρι τους πρώην πρόεδρους του «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» κ.κ. Μαρκαντωνάκη και Ρυακιωτάκη,  που τίμησαν τους αθλητές.

Αλλά εκεί στην εκδήλωση ήταν "παρούσα" και η Βιργινία Μανασάκη, που έφυγε πολύ γρήγορα από κοντά μας. Αναφορά στην μάνα, πολιτικό και φίλη του Ομίλου έκανε ο πρόεδρος Μιχάλης Δελάκης ενώ ήταν εκεί ο σύζυγός της Γιώργος Ταβερναράκης, o γιος της Εμμανουήλ και η αδερφή της Ισμήνη Μανασάκη που παρέλαβαν τιμητική πλακέτα.

Παρών ήταν και ο πρώην αντιδήμαρχος Μανόλης Βασιλάκης που μίλησε με συγκινητικά λόγια για τη μητέρα του, που υπήρξε δεινή τενίστρια! Διηγήθηκε σε λίγες γραμμές την ιστορία της Ευτυχίας Πρατικάκη-Βασιλάκη που μάλιστα στις 27 Οκτωβρίου  1940  κέρδισε το Παγκρήτιο Τουρνουά Τένις Γυναικών, αλλά ποτέ δεν γράφτηκε τίποτα γιατί την επομένη κηρύχτηκε ο πόλεμος.

Ομιλήτρια στην εκδήλωση ήταν η Ντανιέλα Μαρούδα, καθηγήτρια στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και τακτικό μέλος του  Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,  η οποία μίλησε για τον αθλητισμό, τη γυναίκα, την κοινωνία και το στοίχημα του Ομίλου να ανοίξει ακόμη περισσότερο τους ορίζοντές του με σεβασμό στην ετερότητα.

Κατά τη διάρκεια της τελετής έγιναν οι βραβεύσεις των νικητών του «ΖΑΡΟΣ- ΦΗΜΗ TENNISOPEN 2019, το οποίο ξεκίνησε στις 28 Ιουνίου και ολοκληρώθηκε στις 24 Ιουλίου 2019. Έγιναν 8 κατηγορίες μονού και διπλών, έλαβαν μέρος 250 αθλητές και αθλήτριες και διεξήχθησαν συνολικά 470 αγώνες.

Οι νικητές στις κατηγορίες:

MASTERS ΑΝΔΡΩΝ

1ος Νικητής Γιάννης Μπροκάκης

2ος Νικητής Βαγγέλης Μπόγρης

3οι Νικητές Κώστας Μπόγρης και Μάνος Κόκκαλης

OPEN ΑΝΔΡΩΝ

1ος Νικητής Γιάννης Πετράκης

2ος Νικητής Στέλιος Ανυφαντάκης

3οι Νικητές Λεωνίδας Καστρινάκης και Γιάννης Καστρινάκης

ΑΝΔΡΩΝ 45+

1ος Νικητής Φώτης Ταμιωλάκης

2ος Νικητής Μανόλης Κληρονόμος

3οι Νικητές Κώστας Κουτράκης και Άρης Τσατσάκης

ΑΡΧΑΡΙΩΝ ΑΝΔΡΩΝ

1ος Νικητής Μιχάλης Καφφετζάκης

2ος Νικητής Κώστας Μαρής

3οι Νικητές Πολύβιος Πολυβίου και Νίκος Δελιδάκης

OPEN ΓΥΝΑΙΚΩΝ

1η Νικήτρια Μίρκα Ραμουτσάκη

2η Νικήτρια Ελένη Ασπραδάκη

3ες Νικήτριες Εργίνη Γαργανουράκη και Μαρία Χατζημηνά

ΔΙΠΛΑ ΑΝΔΡΩΝ

1οι Νικητές Φώτης Ταμιωλάκης / Μιχαήλ Ταμιωλάκης

2οι Νικητές Μανόλης Χριστοφακάκης / Στέλιος Ανυφαντάκης

3οι Νικητές Κώστας Μπόγρης / Μανόλης Μπλαβάκης και Σταύρος Θεοδωράκης / Μιχάλης Βερναρδος

ΔΙΠΛΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

1ες Νικήτριες Μίρκα Ραμουτσάκη / Δήμητρα Λυδάκη

2ες Νικήτριες Μαρία Σωμαράκη / Κρίστυ Τσακίρογλου

3ες Νικήτριες Ειρήνη Πασπαράκη / Εμμανουέλα Σημαντηράκη και Ρένια Σιγανού / Πόπη Κλώντζα

ΔΙΠΛΑ ΜΙΚΤΑ

1οι Νικητές Αθηνά Μπόγρη / Κώστας Μπόγρης

2οι Νικητές Μίρκα Ραμουτσάκη / Μανόλης Κληρονόμος

3οι Νικητές Δήμητρα Λυδάκη / Γιάννης Κενδριστάκης  και Κατερίνα Παναγιωτάκη / Γιάννης Κοκκινάκη

Το Δ.Σ. στο πλαίσιο της εκδήλωσης ευχαρίστησε την Εθελοντική Ομάδα, η οποία βοήθησε στην άριστη διεξαγωγή του τουρνουά και η οποία αποτελείτε από τους: Γιώργος Αμοναχάκης, Μιχάλης Δελάκης, Γιάννης Διαλεκτάκης, Μανόλης Δολιανίτης, Νίκος Ζερβάκης, Ειρήνη Καραμπίνη, Γιάννης Κενδριστάκης, Μανόλης Κουμαντάκης, Ελένη Κυριακάκη, Παντελής Κυριακάκης, Δημήτρης Μπλαβάκης, Μανόλης Μπλαβάκης, Κώστας Μπόγρης, Γιάννης Παρασύρης, Ειρήνη Πασπαράκη, Γιώργος Χαραλάμπους, Γιάννης Παρασύρης, Στέφανος Περδικογιάννης, Γιώργος Πρινιανάκης, Μανόλης Τσαγκαράκης, Στράτος Ψαρουδάκης και Μαργαρίτα Μαχλη.

Επίσης το «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α. ευχαριστεί, για την διάθεση των δώρων του τουρνουά, τους Sialmo- Παρασύρης/ Κάββαλος, Αφοί Κουμαντάκη, Οικοκλίμα- Ορφανάκης/ Κυριακάκης, Ειρήνη Καραμπίνη και Δημήτρη Μπλαβάκη. 

Την εκδήλωση πλαισίωσε η Βαγγελιώ Φασουλάκη (φωνή), με τους Νίκο Βογιατζάκη (ηλεκτρική κιθάρα- φωνή), Νικόλα Χριστόπουλο (τύμπανα) και Γιάννη Σταυρακάκη (ηλεκτρική κιθάρα- φωνή).

Χορηγοί του Τουρνουά: Φυσικό Μεταλλικό νερό ΖΑΡΟΣ, Κρητικά Αναψυκτικά ΦΗΜΗ.

Χορηγοί επικοινωνίας: CRETALIVE, Εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ.

 

επιστροφή στην κορυφή