Αγώνας μνήμης στον «Παύλο Βαρζακιάν»

Ένα παιχνίδι μνήμης στο όνομα που ταυτίστηκε με την ανάπτυξη του μπάσκετ στο Ηράκλειο, αλλά και ολόκληρης της Κρήτη διοργανώνει η ομάδα μας. Στο πλαίσιο του 7ου εσωτερικού τουρνουά «Παύλος Βαρζακιάν» αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα (19/12), στο ανοιχτό γήπεδο της ομάδας μας ένα φιλικό παιχνίδι αφιερωμένο στο «μουστάκια» του Κρητικού μπάσκετ. Αντίπαλοι για… σαράντα λεπτά θα είναι οι Παλαίμαχοι παίκτες του Ηράκλειο και η ομάδα του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Σ.ΒΕ.Κ.Η.). Ο αγώνας θα κάνει τζάμπολ στις 20:00.

 

Λίγα λόγια για τον Παύλο Βαρζακιάν:

«Ο Παύλος Βαρζακιάν γεννήθηκε στο Ηράκλειο. Οι γονείς του ήταν πρόσφυγες αρμένικης καταγωγής. Το 1968 εκλέγεται στην διοίκηση του Ομίλου Αντισφαίρισης Ηρακλείου (σημερινό Ηράκλειο ΟΑΑ, μετονομάστηκε το 1975) και αναλαμβάνει έφορος του νεοσύστατου τμήματος Αθλοπαιδιών, δηλαδή μπάσκετ και βόλεϊ. Στο πόστο αυτό μένει μέχρι το 1978 , με αποκορύφωμα την άνοδο του τμήματος μπάσκετ στην Β Εθνική κατηγορία το 1973, όπου είχε παρουσία για 5 συνεχή χρόνια, μέχρι το 1978.

Το 1979 αναλαμβάνει την προεδρία της ΤΕ ΕΟΚ Ηρακλείου και στην συνέχει της ΤΕ ΕΟΚ Κρήτης όπου παρέμεινε μέχρι και το 1986, δημιουργώντας άριστες προϋποθέσεις για τη δημιουργία και ίδρυση της ΕΚΑΣΚ.

 

Το 1987 επιστρέφει στο Ηράκλειο ΟΑΑ μετά από προτροπή του τότε προέδρου Μανώλη Παπακαλιάτη, ως γενικός Αρχηγός Καλαθοσφαίρισης, όπου με τις γνώσεις του, τις γνωριμίες του και τις οδηγίες, βοήθησε ώστε η ομάδα του Ηράκλειο ΟΑΑ να ανεβεί σε 8 χρόνια 5 κατηγορίες (πράγμα πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα). Έτσι η ομάδα μπάσκετ του Ηράκλειο το 1995 ανέρχεται στην Κατηγορία, όπου παρέμεινε μέχρι και το 2004, κάνοντας τον όμιλο μας γνωστό σε όλη την Ελλάδα, αλλά ακόμα και στο εξωτερική. Από το 2001 μέχρι και το 2011 ανέλαβε Διευθυντής του Γραφείου Καλαθοσφαίρισης».

zaros_logo_0_1
index
ANEK LINES LOGOTYPO
blue_star_logo_www_newcolor_out
patris
wilson
myhome
index
asklepieion-logo