Μακράκης και Σγουράκης αναφέρονται στην ομάδα «ειδικών συνθηκών» των Εφήβων Β

Στην κορυφή των Εφήβων Β του Α ομίλου ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις το Ηράκλειο ΟΑΑ, στο πλαίσιο της Α στροφής του πρωταθλήματος. Η ομάδα μας εκτός από την Α κατηγορία U18 αποφάσισε φέτος να συμμετάσχει και στην Β με την ομάδα των Παίδων.  Έτσι οι αθλητές μας κατάφεραν μέσα σε λίγους μήνες να πάρουν ένα μεγάλο όγκο παιχνιδιών με στόχο να ανταπεξέλθουν σε μελλοντικούς προκλήσεις.

 

Όλα αυτά σχετίζονται με τον αγωνιστικό προγραμματισμό του Ηράκλειο ΟΑΑ, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο τεχνικός υπεύθυνος/υπεύθυνος ατομικής βελτίωσης  και προπονητή της ομάδας, Γιώργο Μακράκη. Ενώ και ο άμεσος συνεργάτης του Δημήτρης Σγουράκης μίλησε για τον σχεδιασμό αλλά και το πως ανταποκρίθηκαν οι αθλητές μας στα παιχνίδια. Επίσης αναφέρθηκε και στον νέο… ρόλο που ανέλαβε φέτος αλλά και τους στόχους της ομάδα.

 

 

Γιώργος Μακράκης: «Να κερδίσουν τα παιδιά περισσότερες εμπειρίες περισσότερους αγώνες»


Για την απόφαση η Παιδική ομάδα να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα των Εφήβων:

«Θέλοντας η Παιδική μας ομάδα να πάρει περισσότερα παιχνίδια αποφασίσαμε να τη βάλουμε να παίξει και στο Εφηβικό, σαν Ηράκλειο, όπως είναι συν κάποια παιδιά από το Παιδικό 2 και το Παιδικό 3.

 Θέλουμε τα παιδιά να πάρουν περισσότερες εμπειρίες και αγώνες και αυτός ήταν ο στόχος στο να κατέβουμε σε αυτό το πρωτάθλημα. Να κερδίσουν τα παιδιά περισσότερες εμπειρίες περισσότερους αγώνες και να δώσουμε σε όλα τα παιδιά ένα πολύ μεγάλο αριθμό αγώνων. Αυτός είναι ο προγραμματισμός μας σε όλα τα τμήματα. Κοιτάμε κάθε ηλικία να παίζει συγκεκριμένο αριθμό αγώνων και αυτό επιδιώξαμε και με αυτό το γκρουπ. Μέχρι τώρα έχουμε μια πολύ καλή εικόνα μια πολύ καλή παρουσία όπως και στο πρωτάθλημα των Παίδων, χωρίς να είναι στόχος μας άμεσος (παρόλο που μας δίνει ο κανονισμός τη δυνατότητα ακόμα και να περάσουμε στο  Final 4 των Εφήβων».

 

Για τους αντιπάλους και το μέλλον του τμήματος:

«Όσον αφορά τις ομάδες που συναντήσαμε η Ακαδημία και το Ακρωτήρι έπαιξαν με Εφήβους και ο Εργοτέλης είχε ένα μίγμα από Εφήβους και Παίδες. Ο Κύδων αγωνίζεται με περισσότερους Παίδες. Δεν παύει να είναι δυνατές ομάδες. Τώρα που θα προχωρήσουμε στα play-off αναμένουμε δυνατούς αγώνες με πιο δυνατά κορμιά και αυτό είναι τελικά που κερδίζουν τα παιδιά από αυτή την ιστορία. Νομίζω ότι έχουν πάει και πάρα πολύ καλά».

 

Δημήτρης Σγουράκης: «Τα παιδιά έχουν αντιληφθεί, την προσοχή που δίνουμε» 

 

Για το το πρωτάθλημα των Εφήβων Β:

«Ο πρώτος γύρος έκλεισε με νίκη απέναντι στην ομάδα του Ακρωτηρίου, στο ίσως πιο απαιτητικό παιχνίδι που είχαμε να δώσουμε στο πρωτάθλημα. Τα παιδιά μας σε αυτή την πρώτη τετράδα αγώνων έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο, παρά τις διακυμάνσεις στην απόδοση τους κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών. Είναι εν μέρη φυσιολογικό βάση της ηλικίας τους, αλλά και δεδομένου ότι ίσως για πρώτη φορά συναντούν κάποιες συγκεκριμένες καταστάσεις κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Αυτό που μας χαροποιεί είναι ότι από παιχνίδι, σε παιχνίδια, τα παιδιά αντιλαμβάνονται το ρόλο τους, Είναι πολύ ευχάριστο πως σε κάθε ματς υπήρχαν και διαφορετικά παιδιά που έβγαιναν μπροστά και βοηθούσαν την ομάδα τους.

Σ’ αυτό τον Α γύρο στηριχτήκαμε στην ομάδα του Παιδικού μας και ουσιαστικά αυτές τις έξι εβδομάδες που έχουν ξεκινήσει τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚ, τις τέσσερις από αυτές τα παιδιά κλήθηκαν να παίξουν διπλά παιχνίδια. Αυτό βέβαια είναι και ένα κομμάτι του αγωνιστικού μας σχεδιασμού που έχει στόχο τα παιδιά να παίξουν ένα μεγάλο και δυνατό αριθμό παιχνιδιών κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Φέτος συνεχίζεται η πολύ αξιόλογη δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Μακράκη. Υπάρχει διαρκείς καταγραφή των παιδιών και η αξιολόγηση του κάθε παιδιού ξεχωριστά. Τα παιδιά το έχουν αντιληφθεί, έχουν αντιληφθεί την προσοχή που δίνουμε σε όλα και έχουν ανταπεξέλθει σε έναν πολύ καλό βαθμό».

 

 Για το ρόλο που ανέλαβε τη φετινή αγωνιστική σεζόν:
«Σε ότι αφορά το δικό μου ρόλο είμαι πολύ ικανοποιημένος που έχω την ευκαιρία να καθοδηγώ τα παιδιά στο πρωτάθλημα των Εφήβων. Είμαι πολύ χαρούμενος που φέτος συνεργάζομαι πιο στενά με τον κόουτς Μακράκη στα τμήματα των Εφήβων και των Παιδων. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά να εξελιχθούν, να εξελιχθούν πρώτα ως άνθρωποι και στην συνέχεια ως αθλητές και στο τέλος να παρουσιάσουμε ένα καλό σύνολο που θα παίζει καλό και σωστό μπάσκετ».

zaros_logo_0_1
index
ANEK LINES LOGOTYPO
blue_star_logo_www_newcolor_out
patris
wilson
myhome
index
asklepieion-logo

Τελευταία Νέα

Φεβρουάριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829