Μακράκης: «Υπερηφάνεια και ευχαρίστηση να βλέπουμε παιδιά να προχωράνε»

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου ξεκινάει η Β… στροφή του πρωταθλήματος Εφήβων Α της ΕΚΑΣΚ. Η ομάδα μας υποδέχεται τον ΟΦΗ στο κλειστό της Αλικαρνασσού (21:00) με μόνο στόχο να συνεχίσει με το αήττητο στο πρωτάθλημα. Φυσικά, εκκρεμεί το εξ αναβολής ματς, κόντρα στον ΑΟΚΧ (23/12) για να πάρει και επίσημα τον τίτλο του πρωταθλητή… χειμώνα.

Εκτός από την ομαδική επιτυχία όμως, το Ηράκλειο υπερηφανεύεται και για την παρουσία των Κουγιουμουτζή και Γενιτσαρίδη στο σύνολο της προ εθνικής U18 αλλά και το Rising Star. Τα δυο παιδιά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό φορώντας τα «γαλανόλευκα» στις προπονήσεις και η… ανταμοιβή ήρθε με την κλήση τους στο σύνολο της μικτής νότου και τα δυο παιχνίδι κόντρα σε ΑΕΚ και Γρανάδα το ερχόμενο διήμερο (17-18/12).

«Για εμάς είναι υπερηφάνεια», αυτό είπε ο Γιώργος Μακράκη για το «κάλεσμα» των δυο αθλητών μας  στο πιο… ανερχόμενο πρωτάθλημα της Ελλάδος. Ο τεχνικός του Εφηβικού στάθηκε στην διάκριση των δυο παιδιών και διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν και άλλες κλήσεις στον μέλλον. Πέρα από την ατομική διάκριση ο έμπειρος κόουτς μίλησε και για την Εφηβική ομάδα και το πως καταφέρνει να κρατήσει στο γήπεδο τα παιδιά που δίνουν φέτος πανελλήνιες. Εκτός αυτού αναφέρθηκε στο φετινό πρωτάθλημα αλλά και για το αν περίμενε η ομάδα του να βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με το αήττητο, με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.

 

Ολοκληρώθηκε η πρώτη στροφή του πρωταθλήματος και το Ηράκλειο βρίσκεται στην 1η θέση, αήττητο, έτσι περιμένατε ότι θα συμβεί;
«Μπορεί να ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος όμως έχουμε ένα ματς εξ αναβολής με τον ΑΟΚΧ, τον οποίο έχουμε δει σαν ομάδα. Νομίζω έτσι τα περιμέναμε. Το θέμα είναι πως λειτουργούμε εμείς, ποιος είναι ο στόχος μας μέσα από αυτή τη διαδικασία του Εφηβικού πρωταθλήματος. Ξέρουμε όλοι ότι υπάρχουν 5-6 παιδιά που αγωνίζονται στην Ανδρική ομάδα. Είναι δύσκολο να κάνουμε σαν τμήμα προπόνηση. Υπάρχει μόλις μια προπόνηση την εβδομάδα που μαζευόμαστε όλοι μαζί, υπάρχει όμως ένα πρόγραμμα για όλα τα παιδιά. Η ουσία είναι ότι συνεχίζει να υπάρχει εξέλιξη σε αυτά τα παιδιά μέσα από τη διαδικασία των προπονήσεων και των πολλών αγώνων και στην Ανδρική και στην Εφηβική ομάδα. Τα υπόλοιπα παιδιά που δεν παίζουν το Σάββατο προσπαθούμε να τα καλύψουμε με κάποιο φιλικό παιχνίδι, το οποίο γίνεται ενδιάμεσα στην εβδομάδα, ώστε έτσι να έχουν και αυτοί κάποια διπλά παιχνίδια. Είμαστε ικανοποιημένοι από την προσπάθεια των παιδιών. Ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολη η εφηβική ηλικία και γενικά η λειτουργία των εφηβικών τμημάτων. Είμαστε όμως ικανοποιημένοι παρόλο που δεν βρισκόμαστε πάρα πολύ, πολλές ώρες μαζί, όλα τα παιδιά. Δουλεύουν όμως. Δουλεύουν σε σωστό… δρόμο και σε καλές ώρες προπόνησης. Θέλω να ευχαριστήσω και τα παιδιά που έρχονται από μακριά και τα παιδιά που έρχονται και δίνουν πανελλαδικές. Είναι κοντά μας και ο Κατσούρρι (Ιντερ) και ο Λαμπράκης (Παναγιώτης) και ο Μηλαθιανάκης (Παναγιώτης) που φέτος δίνουν Πανελλαδικές. Ακόμα και ο Χάρης ο Μακράκης είναι κοντά μας σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια που παίζουμε. Υπάρχει μια συσπείρωση στο τμήμα. Είναι μια φουρνιά που δουλεύουμε εδώ και τρία χρόνια. Έχουμε κάνει πολλά πράγματα μαζί και συνεχίζουμε να δουλεύουμε και περιμένουμε ακόμα περισσότερο από αυτά τα παιδιά. Όσον αφορά το πρωτάθλημα υπάρχει ανταγωνιστικότητα, υπάρχουν 4-5 ομάδες που είναι σ’ ένα επίπεδο και θέλουμε να τα βλέπουμε όσο μπορούμε ανταγωνιστικά αυτά τα παιχνίδια. Περιμένουμε και ανταγωνισμό από τις υπόλοιπες ομάδες, γιατί τον χρειαζόμαστε. Θα δούμε αν μπορούμε να προσθέσουμε σε αυτούς τους αγώνες και άλλους πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, ώστε αν όλα πάνε καλά και πάρουμε τον τίτλο να έχουμε και κάποιους αγώνες παραπάνω. Πάντα είναι αυτός ο στόχος μας. Έτσι ώστε να έχουμε μια παρουσία στο πανελλήνιο πρωτάθλημα να έχουμε παραπάνω αγώνες, δύσκολους για τα παιδιά».  

 

Φέτος κάλεσαν δυο παιδιά από την Εφηβική μας ομάδα στην προ-εθνική και μάλιστα θα τα δούμε (17-18/12) να αγωνίζονται και στο Rising Star. Τι σημαίνει αυτό για το Ηράκλειο;
«Έγινε και πέρσι κλήση στον Γιώργο (Κουγιουμουτζή) και παρακολουθούσαν και τον Θοδωρή (Γενιτσαρίδη) οι ομοσπονδιακοί και η ομάδα τους. Τους δόθηκε η ευκαιρία σε μια προπόνηση. Ήταν κίνητρο μεγάλο γι’ αυτούς και έτσι ακολούθησε και το κάλεσμα τους στη μικτή ομάδα  νότου, στο rising stars. Είπαν ότι θα τους ξανακαλέσουν να τους δούνε στην προ-εθνική εφήβων, γιατί τα καλέσματα γίνονται με διαφορετικό τρόπο φέτος. Θέλουν να περάσουν από κόσκινο αρκετά παιδιά. Σίγουρα για εμάς είναι και υπερηφάνεια, αλλά και ευχαρίστηση που βλέπουμε παιδιά να προχωράνε. Αυτός είναι ο στόχος μας. Να τους δούμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Άρα είναι και για εμάς μια ηθική επιβράβευση και σας προπονητές και σαν σωματείο, αλλά και για τα παιδιά. Νομίζω ότι θα υπάρξουν και στην συνέχεια και άλλα καλέσματα και γι’ αυτά αλλά και άλλα παιδιά πιο μικρής ηλικίας. Η δουλειά που γίνεται, σε αυτό αποσκοπεί. Τη βελτίωση των παιδιών.  Θέλουμε η αγωνιστική τους εμπειρία να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται μέσα από περισσότερα παιχνίδια».

Η συγκεκριμένη ηλικία έχει δυσκολίες πως το διαχειρίζεσαι σαν προπονητής;
«Είναι δύσκολη ηλικία όμως είμαστε τυχεροί που τα παιδιά μας έχουν κίνητρο και στηρίζουν την προσπάθεια του Ηράκλειο, αλλά και την δική τους προσπάθεια γιατί έχουν θέσει στόχους μέσα από αυτό. Χωρίς να παρατάνε τα μαθήματα τους και αυτό είναι και το ζητούμενο για εμάς. Τελειώνουν τα παιδιά περνάνε στα πανεπιστήμια τους και συνεχίζουν να έχουν και υψηλούς στόχους στο μπάσκετ. Νομίζω ότι είναι και διαφήμιση προς τα έξω, ότι δηλαδή μπορούνε τα παιδιά να ακολουθήσουν και τα δύο. Σίγουρα είναι μια δύσκολη κατάσταση με το εκπαιδευτικό μας σύστημα, όμως δεν παύει να υπάρχουν παιδιά που το παλεύουν και φέρνουν και αποτελέσματα και στα… δυο μέρη του γηπέδου και στο μπάσκετ και στο σχολείο. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό».

zaros_logo_0_1
index
ANEK LINES LOGOTYPO
blue_star_logo_www_newcolor_out
patris
wilson
myhome
index
asklepieion-logo

Τελευταία Νέα

Δεκέμβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031