Την μία νίκη πίσω από την άλλη (χρονικά) πανηγύρισαν τα Εφηβικά μας τμήματα. Το παιδικό Α επικράτησε του Εργοτέλη 64-54 και το Εφηβικό Β πανηγύρισε κόντρα στο Ακρωτήρι με 47-39. Έτσι αμφότερα συνεχίσουν να βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας στα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚ όπου και αγωνίζονται.
Όσον αφορά το παιχνίδι που ξεκίνησε πρώτο χρονικά στο Λίντο και ανήκει στην Α κατηγορία των U18, η ομάδα μας έτρεξε ένα 5-0.
Ο Εργοτέλης… βρήκε το σκοράρισμα με Δουλγεράκη (5-2), όχι όμως και τα πατήματα του στο παρκέ. Έτσι τα παιδιά του Μακράκη δεν άργησαν να γράψουν double score στον πίνακα (12-6,) για να κλείσουν το δεκάλεπτο 24-11. Στην δεύτερη περίοδο οι φιλοξενούμενοι έδειξαν πιο μαχητικό πρόσωπο πίεσαν στην κόντρα και με επιμέρους 7-13 βρέθηκαν στο 31-24. Στην Τρίτη περίοδο το Ηράκλειο είδε το σύνολο του Χριστοδούλου να πλησιάζει δυο καλάθια απόσταση.
Ο Σαβουλίδης όμως με υπογραφή 4/4 βολές έδωσε αέρα στην ομάδα μας ενώ ο Κανατάκης άνοιξε και άλλο την αποσταση με αποτέλεσμα και οι υπόλοιποι παίκτες μας να ακολουθήσουν. Έτσι στο 30ο ο πίνακας έγραψε 49-38. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν το έβαλαν κάτω.. πάλεψαν για την ανατροπή, όμως ο Ιντερ Κατσούρρι πήρε από το.. χέρι το Ηράκλειο ευστόχησε σε δύσκολα καλάθια, η ομάδα μας κράτησε το προβάδισμα και εν τέλει πανηγύρισε τη νίκη στο +10 (64-54).
Αξίζει να αναφερθεί ότι η ομάδα μας αγωνίστηκε χωρίς του «πύργους» Κουγιουμπυτζή και Ντατσιονάκη, μιας και ο πρώτος έχει ίωση και ο δεύτερος τραυματίστηκε στο πόδι στο παιχνίδι με τον Ανδρογέα.
Στην αναμέτρηση που ακολούθησε στο κλειστό του Λίντο, το Ηράκλειο μπορεί να πήρε τη νίκη με 47-39, «καρδιοχτύπησε» όμως απέναντι στην ασφυχτική άμυνα των φιλοξενούμενων. Η ομάδα μας βρέθηκε στο +5 (10-5) στο 1ο δεκάλεπτο, όμως το χαμηλό σκορ, σε συνδυασμό με την απουσία του Καλλικάκη (ο οποίος χτύπησε στο ξεκίνημα του παιχνιδιού και αποχώρισε από το παρκέ) έδειχνε να προβληματίζει την ομάδα μας.
Στην δεύτερη περίοδο το σύνολο των Σγουράκη-Μκράκη ανησύχησε ακόμα περισσότερο κυρίως με την παρουσία του Αγιάνογλου, ο οποίος κατάφερε να σκοράρει τους 10 από τους δεκαπέντε πόντους για την ομάδα του μέχρι το 20’ και να μειώσει την ψαλίδα στο -3 (23-20). Ότι δεν κατάφερε να κάνει το Ακρωτήρι στο πρώτο μισό του παιχνιδιού το έκανε στο δεύτερο με αποτέλεσμα να φέρει στα ίσια την αναμέτρηση 30-30, στο 30’.
Οι λύσεις για την ομάδα μας ήρθε από τον… πάγκο, με τον Δασκαλάκη να μπαίνει στο 4ο δεκάλεπτο να δίνει… ψυχή στην άμυνα. Οι συμπαίκτες του ακολούθησαν το ρυθμό και με πόντους από του Μακράκη και Κοντογιάννη το Ηράκλειο 2 πήρε την νίκη και έφτασε το 4-0 στην σειρά της Β κατηγορίας ολοκληρώνοντας έτσι τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος στην κορυφή της βαθμολογίας.
ΕΦΗΒΙΚΟ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 64-54
Τα δεκάλεπτα:24-11, 7-13, 18-14, 15-16
Διαιτητές: Μαλαμάς-Λελεδάκη
Ηράκλειο (Μακράκης-Σγουράκης): Σαβουλίδης 11, Σπινθουράκης 10 (2), Τζίκας, Τζώρτζης 8 (2), Κανατάκης 5, Μηλαθιανάκης, Γενιτσαρίδης 10, Σαραντουλάκης 3 (1), Λαμπράκης, Τέιλορ, Κατσούρρι Ι. 17 (1).
Εργοτέλης (Χριστοδούλου Π-Χριστοδούλου Α.): Μαρκάκης 7 (1), Τζιάβας 4, Αλεξανδράκης 1, Λαμπρογιαννάκης, Ιωάννου, Δουλγεράκης 16, Σιναδίδης, Πετρουγάκης 3 (1), Οικονομάκης 16 (1), Σαϊτάκης, Σχοιναράκης 2, Γ
Φουκαράκης 5.
ΕΦΗΒΙΚΟ Β
ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΑΚΡΩΤΗΡΙ 47-39
Τα δεκάλεπτα: 10-5, 13-15, 7-10, 17-9
Διαιτητές: Σαϊτάκης Μ.-Χιωτάκης
Ηράκλειο (Σγουράκης-Μακράκης): Παπαδάκης, Κοντογιάννης 6, Τσαγκαράκης 1, Μαστροδήμος 4, Μωχάμετ-Κριτσωτάκης 2, Καλυκάκης, Σεγρεδάκης 7, Καρίπογλου 6, Λογοθέτης, Καλλικάκης, Δασκαλάκης 5, Μακράκης 16.
Ακρωτήρι (Αζάς): Μεσαρχάκης, Μυλωνάκης, Σταπουράκης, Νηστικάκης, Τηνιακός 5, Αρβανίτης, Αγίανογλου 16, Φακιωτάκης, Κωσταντιουδάκης 14, Αρχάκης, Μαρουσάκης 2, Μεγαλακάκης 2.
ΕΦΗΒΙΚΟ Α
Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής:
Ηράκλειο-Εργοτέλης 64-54
ΟΦΗ-Ανδρογέας 60-69
ΑΟΚΧ-ΟΑΧ 92-49
Κύδων-Ηρόδοτος 64-44
ρεπό: Ρέθυμνο BC
Βαθμολογία (5 αγώνες):
Ηράκλειο 10 (5-0)
AOK Xανιά 8 (4-0)
Κύδων 8 (3-2)
Εργοτέλης 7 (3-1)
Ρέθυμνο 6 (2-2)
ΟΦΗ 6 (1-4)
Ανδρογεας 6 (2-2)
ΟΑΧ 5 (0-5)
Ηρόδοτος 4 (0-4)
Επόμενη αγωνιστική (7η, 27/11):
Ηρόδοτος-Ηράκλειο
Ανδρογέας-ΑΟΚΧ
ΟΑΧ-Ρέθυμνο BC
Εργοτέλης-ΟΦΗ
ρεπό: Κύδων
ΕΦΗΒΙΚΟ Β
Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:
Ηράκλειο 2-Ακρωτήρι 47-39
Κύδων2-Εργοτέλης 2 20-0
ρεπό: Ακαδημία
Η βαθμολογία (4 αγώνες):
1.Ηράκλειο 2 8 (4-0)
2Ακρωτήρι 5 (2-1)
3.Κύδων 2 5 (2-1)
4.Ακαδημία 3 (0-3)
5. Εργοτέλης 2 2 (0-2) 1μ
Επόμενη αγωνιστική (6η, 27/11):
Κύδων2-Ακρωτήρι
Ακαδημία-Εργοτέλης 2
ρεπό: Ηράκλειο 2
Ο Όμιλος Αντισφαιρίσεως και Αθλοπαιδιών «Ηράκλειο» είναι ελληνικό αθλητικό σωματείο που δραστηριοποιείται στην πόλη του Ηρακλείου Κρήτης. Ο σύλλογος διατηρεί τμήματα αντισφαίρισης, επιτραπέζιας αντισφαίρισης, καλαθοσφαίρισης, σκακιού και σκουός.