Συμμετοχή του «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α. στο Βαλκανικό πρωτάθλημα Squash Σχεδιασμός για γήπεδα Squash στο Ηράκλειο

Στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας αγωνίστηκε ο Δημήτρης Δελάκης μαζί με κλιμάκιο της Εθνικής Ομάδας ανδρών Τοιχοσφαίρισης (Squash), στο Βαλκανικό πρωτάθλημα. Ο Δημήτρης δίνοντας τον καλύτερό του εαυτό κατέκτησε την 7η θέση παρόλο που είχε να αντιμετωπίσει ισχυρούς αθλητές από χώρες με μεγάλη παράδοση στο άθλημα. Το επίτευγμά του καθίσταται ακόμα πιο σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς ότι οι αθλητές του «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α. είναι για ακόμη μια χρονιά χωρίς γήπεδο και αναγκάζονται να προπονούνται στις εγκαταστάσεις του Aldemar Royal Mare Hotel, στον Ανισσαρά Χερσονήσου προκειμένου να μην αναγκαστούν να διακόψουν τελείως τις προπονήσεις τους.

 

Εδώ πρέπει να σημειωθεί η σημαντική συμβολή του Ομίλου Μήτση στην διατήρηση του αθλήματος στο Ηράκλειο διότι τα γήπεδα του ALDEMAR είναι τα μόνα που λειτουργούν αυτήν την περίοδο στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου. Είναι τα γήπεδα στα οποία προπονούνται οι αθλητές του «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» με τις οδηγίες του μοναδικού πιστοποιημένου προπονητή squash στην Ελλάδα, του Δημήτρη Καραογλανίδη που είναι και ο Τεχνικός Δντης του πέμπτου τμήματος του Ιστορικού ομίλου.

  

Σε μια μεγάλη πόλη όπως το Ηράκλειο που έχει διαχρονικά Πανελλήνιες αλλά και Ευρωπαϊκές επιτυχίες στο άθλημα, δεν έχει εξασφαλιστεί έως σήμερα ένας χώρος προπόνησης εντός της πόλης.

 

Είναι εντελώς ενθαρρυντικές οι δεσμεύσεις του υπουργού Αθλητισμού κ. Λεύτερη Αυγενάκη ότι σχεδιάζεται στην επέκταση των εγκαταστάσεων στον Κρατερό, στο KARTEROS BEACH CENTER, να κατασκευαστεί χώρος με πέντε γήπεδα Τοιχοσφαίρισης (Σκουός). Μια εξέλιξη που όταν θα υλοποιηθεί – γιατί ο υπουργός έχει αποδείξει ότι υλοποιεί τους στόχους του- θα βάλει το ΗΡΑΚΛΕΙΟ στον διεθνή χάρτη του αθλήματος που θα φέρει πολλά Διεθνή, Ευρωπαϊκά και Εθνικά πρωταθλήματα στην πόλη μας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Είναι σίγουρο ότι με αυτήν την εξέλιξη οι αθλητές σκουός στην πόλη μας θα αυξηθούν σημαντικά και η ανάπτυξη του αθλήματος θα είναι εντυπωσιακή.

 

Μία σοβαρή εξέλιξη σε μια περίοδο που ο μαζικός αθλητισμός και ειδικότερα αυτός των αθλημάτων ρακέτας, βρίσκεται σε ιδιαίτερη άνθιση τόσο σε Παγκρήτιο όσο και σε Εθνικό επίπεδο.

 

zaros_logo_0_1
index
ANEK LINES LOGOTYPO
blue_star_logo_www_newcolor_out
patris
wilson
myhome
index
asklepieion-logo